Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

A zaj, és a hiányos tájékoztatás.

Beküldte MR mozgalom - 2012, július 1 - 10:59
MR mozgalom képe

Kerepes szilasligeti településrészének egyik legfőbb problémája az évek óta kezeletlenül maradt környezet-, és egészségveszélyeztetés, azaz a Hungaroring zaja. Ha valaki nem ismerné az előzményeket, a jelen történéseit, illetve bővebben is elmélyülne a témában, itt olvasgathat és tájékozódhat.

Ami jelen helyzetben igazán fontos:

-mivel több ezer embert és otthonaikat érinti a zajprobléma (akik közül több százan névvel, címmel, és aláírásukkal támogatták a zajellenes küzdelmet),

-mivel köztudomású, hogy sem a hatóságok, sem az önkormányzat nem kezelte megfelelően az ügyet,

-és mivel a hatósági intézkedések elmaradása miatt már perközösség is alakult, hogy az érintettek bíróságon szerezzenek érvényt a jogaiknak,

nyomatékosan kérjük a lakosság hiteles tájékoztatását, sumákolás és ferdítések nélkül!

Jó lenne ha a polgármester, a képviselők, és a helyi önkormányzati lap, csakis valós tényeket közölne, és nem hallgatna el fontos részleteket! Szeretnénk ha minden szervezet és médium, mely a kerepesi lakosság segítségére kíván lenni, a hiteles információkat terjesztené!

Véleményünk szerint senkinek sincs joga azt állítani vagy sugalmazni, hogy az évek óta (a kezeletlenül maradt szabálytalanságok miatt) fennálló birtokháborítást és egészségveszélyeztetést, a kerepesi polgároknak tétlenül tűrniük kell, illetve hogy a panaszosok jogsérelmeit, a Hungaroringtől 'falufejlesztésre' kapott pénzek feledtessék, valós zajcsökkentő intézkedések és korrekt hatósági eljárások helyett. Sőt, a zajprobléma kapcsán (lévén alapvető alkotmányos jogok és birtokjogok sérelméről is szó van) a kerepesi vezetésnek nincs joga sem tárgyalásokat folytatni, sem megállapodásokat kötni, az érintett lakosok (egyszersmind: ügyfelek) bevonása és beleegyezése nélkül.

 

/MR mozgalom és a perközösség szervezői/

 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes