Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Szilasligeti Teleház Egyesület <-> Polgármesteri Hivatal (Csák Zoltán <-> Görgényi Erzsébet)

Beküldte admin - 2012, július 23 - 00:07

A Szilasligeti Teleház Egyesület vezetőjé Csák Zoltán és a Polgármesteri Hivatal dolgozója, a polgármester titkárnője Görgényi Erzsébet levélváltása. Mivel a levelet megküldték az összes helyi médiának, civil és politikai szervezeteknek, ezért nyilvános, nyílt leveleknek tekinthetők.

Feladó: Polgármesteri Hivatal <polgarmester@kerepes.hu>
Címzett: Egyesület Szilasligeti Teleház <szilasligetitelehazegyesulet@gmail.com>
Elküldve: 2012. július 18. 9:45
Tárgy : Nincs cím 

Tisztelt Csák Zoltán!  

Valószínű, már Ön is megkapta Bartalis Antal Végrehajtó Irodája levelét, melyben értesítik Hivatalunkat, hogy a ZD Hungary Group Kft nagy összegű tartozása miatt elárverezik a kerepesi  45/2 hrsz.-ú ingatlanát a Templom utca 8 szám alatt. A cég tartozása ezen felhívás szerint összesen : 84.057.136 Ft, mely magánszemélyek és a NAV Pest Megyei Adóigazgatóság követeléséből adódott össze. (levelek csatolva)

Ez a hír nyilvános, mert a végrehajtó adta ki hirdetmény formájában, amit a Hivatal hirdetőtábláján 15 napig mindenki megtekinthet.  

Mint a Kerepesi Vélemény szerkesztője kérem, nyilatkozzon újságunknak ezzel kapcsolatban.  

Ön, aki a ZD Hungary  Group Kft beltagja, valamint a Szilasligeti Teleház Egyesület tagja, hogyan egyezteti össze e két tevékenységet. Egyik oldalról nem kis mértékben adós, másik oldalról pedig olyan közszereplő, aki állandóan azzal vádolja a polgármestert, hogy idézem legutóbbi kiadványából: „Mára a település teljesen eladósodott. … Csák Zoltán”  

Kérdések, amik válaszra várnak:

 • milyen erkölcsi tartása, jogi értelmezése, kettős értékelése van annak az embernek,
 • aki polgármester akar/akart lenni,
 • a település lakosságát folyamatosan ál/rémhírekkel látja el,
 • legalább 100 darab lakást épített, adott el, és rakta el a hasznát,
 • egy kiemelt ügyben: 84.057.136 Ft tartozást halmozott fel, ebből: 79.371.315 Ft az adóhatóság felé!

Esetleg ilyen módon szerette volna értelmezni és gyakorolni a „falu gazdálkodását” is reménybeli polgármesterként? Erről miért nem ír az „új szervezete” kiadványaiban, vagy a polgármesteri kampánya során?

Levelemet – mint Ön szokta – természetesen elküldöm a képviselőknek, a Szilas Tv-nek, a Kerepes Rádiónak, a civil szervezeteknek és megjelenik a Kerepesi Vélemény című újságban. Lapzárta miatt – tárgyhó15. napja volt – várom július 20-ig írásbeli válaszát a feltett kérdésekre.

Tisztelettel: Görgényi Erzsébet

 

Válasz a levélre:

Feladó: Csák Zoltán csakzol@gmail.com
Címzett: polgarmester@kerepes.hu
Elküldve: 2012 július 20.
Tárgy: Fwd: 11.12.13. Kerepesi Vélemény

Tisztelt Görgényi Erzsébet!

A polgármester email címéről Ön által  2012.07.18-án  a Teleház email címére küldött (szilasligetitelehazegyesulet@gmail.com) de nekem címzett levelével kapcsolatban kérem nyilatkozzon, hogy azt milyen jogcímen milyen státusz vagy felhatalmazás alapján írta. A polgármester felkérésére? Ha nem milyen alapon használta a hivatalos polgármesteri (polgarmester@kerepes.hu) emailcímet? Köztisztviselőként vagy barátként vagy az Összefogás egyesület tagjaként vagy a Kerepesi Vélemény felelős szerkesztőjeként tette amit tett?

Fentieken kívül előzetesen kérem a mellékelt közel háromnegyed éve írott levelemre amit a polgarmester@kerepes.hu emailcímre írtam válaszolni szíveskedjék.

2012.08.20.

Tisztelettel: Csák Zoltán 

 

Kerepes Nagyközség Önkormányzatának
képviselő-testülete részére.

Tisztelt képviselő-testületi tagok!

 

A Kerepesi Vélemény című újság az Önkormányzat lapja. Közel egy hónapja fordultam vezetőjéhez azzal a kéréssel, hogy felvilágosítást adni szíveskedjék a lapban megjelent híradásokkal kapcsolatban.

Mivel a mai napig nem kaptam választ és a lap kiadója a Kerepesi Nagyközség Önkormányzata ezért kérem a képviselő-testületet a következő testületi ülésen kérdéseimet tárgyalni és a polgármestert válaszadásra felkérni szíveskedjenek.

 1. Ki vagy kik irányítják az újság szerkesztését?
 2. A képviselő testület részt vesz-e ebben a munkában?
 3. Ki vagy kik a felelősek az újságban megjelent híradásokért, polgári és büntetőjogi felelősség kit terhel?
 4. Mennyibe kerül a lap kiadása?
 5. A megbízott szerkesztő tudomásom szerint a polgármester titkárnője. Milyen jogviszonyban milyen munkaidőben látja el az újsággal kapcsolatos feladatait illetve mennyi ezért a munkadíja?
 6. Az újság költségvetéséről a beszámoló (különös tekintettel a hirdetésekből befolyó összegek feltüntetésével) hol és mikor tekinthető meg?
 7. A Kerepesi Vélemény 2011.októberi számának 4. oldalán szereplő „közzététel” című írásokkal kapcsolatban a szerzők nincsenek megnevezve. Kérem a szerző/szerzők nevét, címét, elérhetőségét valamint a közzététel jogcímét és a kifizetett hirdetési számlát.

2011.12.13.

Tisztelettel:

Csák Zoltán
csakzol@gmail.com

 

Tisztelt Vezető Úr/Hölgy!

A Kerepesi Vélemény 2011.októberi számának 4. oldalán szereplő „közzététel” című írásokkal kapcsolatban kérem tájékoztatását.

Az írások szerzője nincs megnevezve. Kérem a szerző/szerzők nevét, címét, elérhetõségét valamint a közzététel jogcímét és a kifizetett hirdetési számlát.

A Kerepesi Vélemény a Kerepes Nagyközség Önkormányzatának lapja, közpénzből, közérdeket szolgál. Valószínűtlennek tartom azt, hogy fizetés nélkül magánérdekek jelenjenek meg az újságban azt gondolom a szerkesztő bizottság és/vagy testület sem nézné jó szemmel.

2011.11.28.

Üdvözlettel:

Csák Zoltán
csakzol@gmail.com

 

 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes