Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Meghívó: első Demokratikus Séta Kerepesen (nov. 23.)

Beküldte sinkogyorgy - 2014, november 14 - 10:32
sinkogyorgy képe

Egy kerepesi Facebook-csoport, melynek tagjai elkötelezett hívei a demokráciának és a jogállamiságnak, Demokratikus Séták néven megmozdulásokat szervez Kerepesen. A lényege, hogy a csoport különböző kerepesi helyszíneket látogat, és ott valaki röviden kifejti a hellyel kapcsolatos demokratikus és jogállami észrevételeit. A sétáról videó és fénykép felvételek készülnek, cikkek íródnak.

A megmozdulások nem párt, hanem civil szerveződések, és nem irányulnak senki ellen, azokon bárki részt vehet. Céljuk a helyi demokratikus igények kifejezésre juttatása.

Az első alkalom nov. 23-án, vasárnap lesz, amikor is meglátogatjuk az EU és a Magyar Állam által anyagilag támogatott beruházásokat, mind régi Kerepesen, mind Szilasligeten. Minden helyszínen bemutatjuk a létesítményt, és kitérünk a pénzügyi részletekre is. Majd köszönetet mondunk mindazoknak - jórészt európai adófizetőknek -, akik támogatása nélkül a létesítmény nem épülhetett volna meg. Ennyivel tartozunk azoknak, akik nekünk, idegeneknek pénzt adtak, hogy fejlődhessünk.

Bárki részt vehet a sétákon, aki szeretné, ha Kerepesen mindenkinek egyenlő jogai lennének, függetlenül attól, hogy milyen beosztásban van, vagy hogy milyen kapcsolatot ápol a város vezetőivel. A résztvevők nem gyűlölnek senkit, sem társadalmi nézetei, sem egyéb tulajdonságai miatt.

A sétán a magyar nemzeti lobogó és az EU-zászló szerepel jelképként.

Az első alkalom tehát nov. 23., vasárnap délelőtt 10 óra. Gyülekezés a Csicsergő óvodánál (Wéber Ede u. - Wesselényi u. sarka.) Az akcióhoz természetesen az egyes helyszíneken is lehet csatlakozni, bár egy kis (demokratikus) séta nem árt senkinek.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes