Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Így jácctok TI! - egy időközi választás margójára I.

Beküldte vigjanos - 2013, október 30 - 00:43
vigjanos képe

Kerepes, időközi választás, 8. választókörzet.

Jó néhány hetes hír már, hogy lemondott Mácsai Krizsán Marianna, az Összefogás Kerepesért Egyesület önkormányzati képviselője. Az ok: támadások érték, és a megélhetésében kívánják ellehetetleníteni egy bizonyos internetes oldalon a képviselői munkája miatt. Egy olyan oldalon, ahol valódi név nélkül lehet(ett) írni, és véleményem szerint kb. 50-100 ember látogatta. Azóta az oldal bezárt, az üzemeltetője az ingyenes szolgáltatónál elhelyezett fórum üzemeltetési jogát jelenleg 100.000,- Ft-ért kínálja.

Nos én vettem magamnak a fáradságot és végigkerestem az oldalt az említett fenyegetéseket felkutatva.

Lehet, hogy most a börtönt kockáztatom ha ideidézem, de én csupán ezt a két bejegyzést találtam:

xx      válasz erre     2012-11-02 12:13:14 (6247)
Nem csak neki kellene fel állni hanem az összes képviselőnek , mert nem a VÁLASZTÓINAK az érdekeit nézik .Jó pénzt kaphattak egyesek,mi meg fizethetünk,el kell zavarni őket ,Mácsaihoz meg nem kell menni,tönkre kell tenni őket .

pityke  válasz erre     2011-02-16 14:38:09 (4836)
Kerepesiek!
Ne járjatok a Mácsai Mariann üzleteibe vásárolni,mert nem érdemli meg.

Mily ereje van egy ilyen nevesincs internetes fórumnak, hogy képviselők mondanak le az ott eszközölt névtelen beírás hatására!

A lemondás az lemondás, bár jó polgármesterünk még a Kormányhivatal állásfoglalását is kikérte, annyira nem tudván értelmezni a törvény betűjét (lehet ugyanis, hogy az már középiskolai anyag lenne). Ily módon új választás lesz Kerepesen ennek az egy képviselői helynek a betöltésére.

Az Összefogás Kerepesért Egyesület taggyűlésén jelentette be Franka Tibor polgármester, hogy az egyesület Dr. Vincze Lajos háziorvost indítja jelöltként. Nem tisztem véleményezni a döntést, de nem igazán tartom jónak, hogy olyan embereket rángatnak bele a néha bizony elfajuló játszmába, akiknek fogalma sincs arról, hogy hogyan is mennek itt a dolgok. Vincze doktor aki jószándékból vállalja a megmérettetést, mivel nem lehetett a polgármesteri kérésnek nemet mondani. Nem lehetett, hiszen emlékszünk még arra, hogy néhány éve aláírásgyűjtés során menekült meg itt Kerepesen a praxisa, és bizony azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy szükséges lesz a polgármesteri (testületi) jóindulatra, amikor az önkormányzattal kötött, most december 31-ével lejáró háziorvosi szerződést meg kell majd újítani. 

A gyermekorvos, az iskolaigazgató, a háziorvos mind köztiszteletben álló és népszerű emberek, de bennem aggodalmat ébreszt, hogy döntéshozóként vegyenek részt egy olyan testület munkájában, amely testület határozatai közvetlen befolyással bírnak a munkájukra és egzisztenciájukra.

Kapcsolódó dokumentumok: 

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes